Natuurgras

Het klassieke voetbalveld is gemaakt van natuurgras. Dit bestaat uit een grasmat van een robuuste grassoort op een uitgevlakte ondergrond zonder verdere toevoegingen aan de bodem.

Speeluren / jaar

300

Duurzaamheid

Heel goed

Levensduur

30 jaar

Gem. afgelasting/jaar

5 keer
Onderhoud

Natuurgras wordt onderhouden met een robotmaaier die buiten speeltijd de grasmat maait. Daarnaast wordt het veld bemest, eventueel op basis van onafhankelijk bodemonderzoek, en speelschade hersteld waar dat nodig is. Onregelmatig vindt groter onderhoud, zoals verticuteren en zaaien, plaats. Als deze maatregelen regelmatig en goed worden uitgevoerd, kan (biologische) onkruidbestrijding tot een minimum worden beperkt. Indien nodig wordt grotere (wild-)schade hersteld. Bij hoge bespelingsgraad en aanhoudende droogte is beregening raadzaam. Zie dit KNVB-document voor meer informatie over onderhoud van natuurgras.

0 ,-

Regulier onderhoud

0 ,-

Onregelmatig onderhoud

0 ,-

Schadeherstel

Aanleg

De aanleg van sportvelden gebeurt normaliter tijdens de zomerpauze. Voor ontwerp en aanleg moet ongeveer twee weken worden gerekend. Vervolgens mag het veld gedurende twee weken niet worden betreden zodat het gras de kans heeft om te groeien.

0 ,-

Aanlegkosten onderbouw

0 ,-

Aanlegkosten toplaag

0 ,-
Total cost of ownership (jaarlijks gedurende 30 jaar)

Duurzaamheid

Alle relevante duurzaamheidsaspecten, zoals biodiversiteit, materiaalsamenstelling, onderhoud en gebruiksduur van natuurgras, zijn beoordeeld door NL Greenlabel. Dit heeft in 2021 geleid tot een A-score, het hoogst mogelijke resultaat.

Meer informatie?

Stuur een mail naar info@4grass.nl of maak gebruik van de 4Grass Rekentool en ontdek of Natuurgras het optimale veldtype voor uw club is!