Kunstgras

Een kunststof grasmat bestaat uit kunststofvezels met zand en kurk infill. Vanwege wettelijke restricties en negatieve milieu-effecten wordt gezocht naar mogelijkheden om het gebruik van infill te vermijden en hergebruik te bevorderen. Kunstgras kan intensief worden belast zodat het geschikt is voor wedstrijd én training.

Speeluren / jaar

1200

Duurzaamheid

Matig

Levensduur

10 jaar

Gem. afgelasting/jaar

1 keer
Onderhoud

Velden van Kunstgras hebben intensief onderhoud nodig. Dagelijks moet de beheerder eventueel aanwezig zwerfafval, kauwgom, bladeren en takken verwijderen. Daarnaast moet wekelijks eventueel infill-materiaal worden gecontroleerd en aangevuld. Ook moet op weekbasis bij droog weer worden geborsteld met een sleepbezem zodat het infill-materiaal zich niet ophoopt; tegelijk wordt daardoor de groei van algen, mossen en onkruiden tegengegaan. Daarnaast is het van belang om het functioneren van het drainagesysteem regelmatig te controleren en het systeem, indien nodig, door te spuiten. Na 8 jaar wordt het veld jaarlijks gekeurd met het oog op de sporttechnische eigenschappen. Bekijk tevens deze brochure van de KNVB over onderhoud van Kunstgras.

0 ,-

Regulier onderhoud*

*Prijzen voor non-infill

0 ,-

Onregelmatig onderhoud*

0 ,-

Schadeherstel*

Aanleg

De aanleg van Kunstgras sportvelden gebeurt tijdens de zomerpauze. Voor ontwerp en aanleg moet ongeveer zes weken worden gerekend. Het veld kan meteen worden gebruikt.

0 ,-

Aanlegkosten onderbouw*

*Prijzen voor non-infill

0 ,-

Aanlegkosten toplaag*

0 ,-

Total cost of ownership* (jaarlijks gedurende 30 jaar)

Duurzaamheid

Alle relevante duurzaamheidsaspecten, zoals biodiversiteit, materiaalsamenstelling, onderhoud en gebruiksduur van kunstgras, zijn beoordeeld door NL Greenlabel. Dit heeft in 2021 geleid tot een D-score voor een geweven mat met kurk-infill op een schaal van A (heel goed) tot G (onvoldoende). De non-infill mat heeft in 2021 eveneens een D-label ontvangen. De getufte mat met kurk-infill heeft in 2021 een E-score ontvangen.

Meer informatie?

Stuur een mail naar info@4grass.nl of maak gebruik van de 4Grass Rekentool en ontdek of Kunstgras het juiste veldtype voor uw club is!