Hybride gras

Een hybride grasmat bestaat uit een combinatie van natuurgras en kunstgras. Het natuurgras groeit in een geweven backing die bestaat uit kunststofvezels. Daardoor is de grasmat bestand tegen een hogere speelintensiteit in vergelijking met natuurgras.

Speeluren / jaar

600

Duurzaamheid

Goed

Levensduur

20 jaar

Gem. afgelasting/jaar

3 keer
Onderhoud

Hybride gras wordt onderhouden met een robotmaaier die buiten speeltijd de grasmat maait.  Daarnaast wordt het veld bemest en speelschade indien nodig hersteld. Onregelmatig vindt groter onderhoud, zoals zaaien, plaats. Indien nodig wordt grotere (wild-) schade hersteld. De intensiteit van het onderhoud is, in vergelijking met natuurgras, groter vanwege de hogere speeldruk (600 speeluren/jaar).

0 ,-

Regulier onderhoud

0 ,-

Onregelmatig onderhoud

0 ,-

Schadeherstel

Aanleg

De aanleg van sportvelden gebeurt tijdens de zomerpauze. Voor aanleg moet ongeveer vier weken worden gerekend. Vervolgens mag het veld gedurende twee weken niet worden betreden zodat het gras de kans heeft om te groeien.

0 ,-

Aanlegkosten onderbouw

0 ,-

Aanlegkosten toplaag

0 ,-
Total cost of ownership (jaarlijks gedurende 30 jaar)

Duurzaamheid

Alle relevante duurzaamheidsaspecten, zoals biodiversiteit, materiaalsamenstelling, onderhoud en gebruiksduur van hybride gras, zijn beoordeeld door NL Greenlabel. Dit heeft in 2021 geleid tot een B-score, het op één na hoogst mogelijke resultaat. 

Meer informatie?

Stuur een mail naar info@4grass.nl of maak gebruik van de 4Grass Rekentool en ontdek of een Hybride grasmat het optimale veldtype voor uw club is!